Blå bær på antioksidanttoppen

Sammenlignet med grønnsaker som brokkoli og kål som begge er rike på antioksidanter, inneholder viltvoksende krekling og blåbær nesten seks ganger så mye. Blå bær inneholder store mengder forskjellige antioksidanter som sammen danner en viktig enhet. Sammenlignet med grønnsaker som er rike på antioksidanter inneholder viltvoksende krekling og blåbær nesten seks ganger så mye. I tillegg inneholder blå bær mye C-vitaminer, jern, magnesium og sporstoffer som vi trenger hver dag. 

Unge mennesker med sunn livsstil trenger ikke like mye tilskudd av antioksidanter som eldre. Men ytre påvirkninger som stress, alkohol, røyking og stråling fører til økt produksjon av frie radikaler som bryter ned cellene i kroppen. Dersom mengden med frie radikaler i kroppen blir for høy, kan det føre til skade på cellene og raskere aldring. I ytterste konsekvens kan frie radikaler reagere med arvematerialet (DNA), og endre informasjonen som ligger i genene. Mange mutasjoner i arvestoffet kan føre til dannelse av kreftceller. 

Inntak av antioksidanter hver dag reparerer skadene som frie radikaler påfører cellene i kroppen. Antioksidanter er nødvendig for et velfungerende immunsystem, og forebygger mot hjerte-, karsykdommer og kreft. Nyere forskning viser dessuten at tilskudd av antioksidanter kan øke effekten av en cellegiftbehandling og minsker negative bivirkninger.